slo eng ita

Materiali

Les

Pri izdelavi stavbnega pohištva uporabljamo posebej izbran les najvišje kvalitete. Standardno se za okna uporabljajo smreka, macesen, kostanj in hrast. Glede na vaše želje tudi kombiniramo različne vrste lesa.

les_smreka.jpgles_macesen.jpgles_hrast.jpg

Barve

Uporabljamo vrhunske barve na vodni osnovi, ki so izjemno obstojne in ekološko prijazne. Nekaj osnovnih odtenkov si lahko izberete na spodnji lestvici.

barve2.png

Nudimo vam pa tudi vse druge barve in premaze proizvajalca TEKNOS.

Stekla

V okna in vrata vgrajujemo vrhunska dvojna in trojna stekla proizvajalca Reflex. Stekla so polnjena z žlahtnimi plini in imajo zagotovljeno toplotno prevodnost v skladu z deklaracijo.

steklo.jpg

Prečke

Nudimo vam 3 vrste stekelnih prečk:

precke1.png

Steklodeljive prečke

Masivne lesene prečke razlicnih širin razdeljujejo steklo na več delov.

precke2.png

Nalepljene prečke

Lesene letvice, nalepljene na steklo z obeh strani, med steklom aluminijasti distančnik; videz steklodeljivega.

precke3.png

Medstekelne prečke

Medeninasta ali aluminijasta mreža različnih barv v medsteklenem prostoru;

Okovje

Vgrajujemo kvalitetno protivlomno okovje. Okensko okovje omogoča dvostopenjsko odpiranje na kip.

Tesnila

Tesnjenje oken ni pomembno samo zaradi varčevanja z energijo, ampak tudi zaradi zaščite pred vročino, vlago, hrupom in prašnimi delci. Serijsko vgrajujemo dve tesnili v okna tip IVF68 IN IVF78
V profil IVF92 pa tri tesnila. Na vsa vhodna vrata vgrajujemo tri tesnila. Vsa vgrajena tesnila so od nemškega proizvajalca SCHLEGEL.

tesnila_shema.jpg

Odkapni profili

Z vgradnjo odkapnega profila na spodnji del okenskega okvirja zaščitimo najbolj izpostavljene dele pred neugodnimi vremenskimi vplivi.Vgrajujemo odkapni profil, ki v celoti preprečuje dostop vode do lesenega dela spodnjega prečnika okvirja. Pri starejših in spomeniško zaščitenih objektih lahko zaradi boljšega videza odkapni profil prekrijemo z leseno dekorativno letvico.

Priporočamo vgradnjo odkapnega profila na spodnji del okenskega krila,tako da zaščitimo najbolj izpostavljeni del okenskega krila pred neugodnimi vremenskimi vplivi.

©Mizarstvo Fon, MACDOM d.o.o.